Optakt

I går aftes blev det fjerde og sidste Elisa Nordic gruppespil afgjort. Vi var placeret i gruppe D sammen med Lyngby Vikings, Ølgod Efterskole og et mix-hold, der går under navnet ‘tier1subs’. Vi gik ind til gruppen som 2. seedet, grundet at Lyngby Vikings var inviteret og vi vandt den første og sværeste kvalifikation, der gav adgang til gruppespillet.

Vi startede gruppen ud med at slå Ølgod Efterskole 16-3 & 19-16, hvorefter vi spillede gruppefinale mod Lyngby Vikings, der på daværende tidspunkt var #33 på verdensranglisten. Her viste vi flot figur, men tabte desværre 1-2 med resultaterne: 11-16, 16-8, 13-16. 

Det betød, at vi reelt set skulle mod tier1subs i gruppefinalen, da de formåede at slå Ølgod Efterskole i bundkampen. De blev dog diskvalificeret, da det viste sig at én eller flere af tier1subs-spillerne benyttede sig af snyd. Det bringer os til aftenens gruppefinale.

 

16-7 – Nuke

Første kamp var på Ølgods map-pick, Nuke. Vi anser dog os selv som værende et stærkt Nuke-mandskab, så vi var ganske tilfredse med vetoens udfald. Vi starter kampen fornuftigt, hvor vi effektivt får lukket ned for modstanderens T-side med bl.a. flere gode individuelle plays, hvilket gav en flot 9-1 føring. Resten af halvlegen bød dog på flere uheldige timings samtidig med at vi glipper nogle trades, hvilket gav Ølgod fem runder inden halvlegen var omme. En 10-5 halvleg på CT Nuke er stadig godkendt, men det sætter et væsentligt større pres på 2. halvlegs pistolrunde. Så er det dog heldigt, at vi har holdkaptajn zibron, der formåede at holde hovedet koldt men fingrene varme, og clutchede en 1v4 med bomben plantet (se klippet nedenfor). Med en sejr i pistolrunden, fik vi hurtigt momentum på T-siden, og vi lukker derfor også kampen sikkert med 16-7.

 
MVP: zibron.

Der var ingen tvivl her: 36 kills på blot 23 runder skriger impact! Tillæg derudover værdien af hans calls og clutch, og du har en fortjent MVP-herre!

Mathias Mærsk
Sportsdirektør

16-14 – Train

Anden kamp, ligesom sidst vi mødte Ølgod, blev pludseligt meget tættere. Vi starter på T-siden, hvor vi faktisk vinder den enormt vigtige pistolrunde. Det er alfa omega, at man netop på Train får en god start, for ikke at blive kørt over af heavy CT utility senere, hvis først modstanderne får en økonomisk føring. Dog smider vi den efterfølgende runde til Ølgods force-buy, så vi ender ud i noget nær samme situation, som havde vi tabt pistolrunden. Herfra sker det netop nævnte, og modstanderne har pludseligt en bank på nær $10.000 per spiller, og før vi ser os om, er vi bagud 2-7. Efter flere forsøg på A-takes uden succes, finder vi dog nogle åbninger på B-sitet, hvor vores postplants for det meste var succesfulde. Herfra begyndte vi at bide en smule fra os, men det rakte kun til halvvejscifrene 5-10. Eftersom vi tabte runde 2 i første halvleg, var det enormt vigtigt, at vi tog pistolrunden på CT-siden, for at gå ‘1-1’ i pistolrunder. Det formåede vi heldigvis også, så vi kommer tilbage til 8-10 før gunrounds begynder. Modsat sidste opgør mod Ølgod på Train, hvor vi vandt 13-2, der kunne vi denne gang ikke lukket ned for defensiven lige så effektivt. Faktisk står det pludseligt så slemt til, at vi er bagud 9-14. Heldigvis har drengene alle dage vist fremragende mentalitet, hvor vi op til flere gange i sæsonen, har lavet imponerende comebacks – og dette var endnu et af dem. Som klippet nedenfor viser, så begyndte defensiven at se bundsolid ud, og vi tog derfor den ene runde efter den anden. 7 runder i streg, og vi vinder kampen i en tæt 16-14 affære.

 
MVP: zibron.

Selv da kampen begyndte at spidse til, gik kaptajnen først. Med 29 kills og en 1.81 k/d var han en nøgleårsag til at comebacket blev en realitet.
Mathias Mærsk
Sportsdirektør

Nedtakt

Med sejren sikrede vi os en 2. plads i gruppen, hvilket betyder vi skal op imod vinderen af gruppe A: Copenhagen Flames. De ligger på skrivende stund #65 på verdensranglisten. Det bliver et spændende Storkøbenhavns-derby, som også dækkes af HLTV, så hele verden kan følge med. Vi går ind til kampen som underdogs, men ser også upsetsmuligheder. Kampen spilles d. 11/3, og vi glæder os!